techjobfair

De beste voordelen van het werken als freelancer

Wanneer je begint met freelancen, dan werk je als een zelfstandige in plaats van in dienst te zijn van iemand anders. Freelancers zijn dus zelfstandigen en worden vaak op een tijdelijke contractbasis aangenomen. Werken als freelancer kan een uitstekende keuze zijn voor wie graag met verschillende klanten werkt en het prettig vindt om een flexibel uurrooster te hebben. Lijkt freelancen iets voor jou, maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees dan snel verder, want in dit artikel kijken we naar de belangrijkste voordelen van werken als freelancer.

Een groter gevoel van onafhankelijkheid

Als freelancer beschik je vaak over meer controle over jouw eigen werklast dan wanneer je in dienst bent als een voltijdse werknemer. Jij beslist welke projecten je aanneemt, met welke klanten je werkt en hoeveel je wilt verdienen. Bovendien heb je als freelancer vaak het voordeel van flexibelere roosters: jij kunt zelf bepalen waar en wanneer je aan projecten werkt. Afhankelijk van het werk dat je doet, kun je misschien zelfs vanuit jouw thuiskantoor werken en jouw eigen schema bepalen. Zolang je jouw deadlines maar haalt, kun je jouw schema aanpassen aan jouw voorkeuren.

Kortom, met freelance werk kun je meer vrijheid krijgen en neem je in wezen de verantwoordelijkheid voor jouw eigen zaak. Jij bepaalt voor wie je werkt, hoeveel je per uur krijgt betaald en hoeveel uur je per week werkt. Daar komt bij dat je geen opdrachten hoeft aan te nemen die je niet wilt aannemen. Als een potentiële klant je dus een moeilijke en slecht betaalde opdracht aanbiedt, kun je die gewoon weigeren.

Een betere kans op een hoger inkomen

Omdat je per klus over jouw salaris kunt onderhandelen, is er een kans om beter betaald te krijgen dan een voltijdse werknemer. Freelancers hebben vaak een hogere kans om beter te verdienen dan een voltijdse werknemer, omdat alle arbeidskosten die gepaard gaan bij een medewerker in dienst, vaak niet aan de orde zijn bij een freelancer. Dit betekent dus dat je extra inkomsten kunt verdienen!

Een uitstekende manier om nieuwe dingen te leren

Als freelancer heb je een grote kans om onderweg iets nieuws te leren. Wanneer je freelance werk doet, neem je opdrachten aan van verschillende klanten en bij elk nieuw project heb je de kans om iets nieuws te leren en je vaardigheden te ontplooien. Dit is heel anders dan een gewone voltijdse baan, waar men zich meer voelt vastzitten door het gebrek aan mogelijkheden om te groeien en nieuwe dingen te leren. Freelancen opent de deur naar meer mooie projecten, wat je groeimogelijkheden kan vergroten.

Wil jij direct aan de slag als freelancer? Neem dan eens een kijkje bij de mogelijkheden van Staff You, en vind klussen die passen in jouw drukke schema!